Míg a Mercedes javult a tavalyi évhez képest, a két fő ellenfél, a Red Bull és főleg a Ferrari stagnált és/vagy visszalépett, így a 2020-as Forma-1-es idény első három fordulóján a címvédő csapat három győzelmet szerzett, máris toronymagas esélyeseknek látszanak, az egyik, ha nem a legdominánsabb szezonjuk jöhet.

A kérdésre, hogy előfordulhat-e, hogy Lewis Hamilton idén ne érje be Michael Schumacher hetes világbajnoki rekordját, a ferraris Sebastian Vettel így felelt a Hungaroringen.

„Csakis akkor, ha Valtteri nyeri a bajnokságot” – mondta.

„Úgy gondolom, hogy Lewis a fő esélyes. Az egyetlen, aki talán megállíthatja, Valtteri lehet” – értett egyet csapattársa, Charles Leclerc.

A Mercedesnél szokás szerint igyekeznek elbagetellizálni az esélyeiket, Hamilton még cseppet sem veszi biztosra a hetedik világbajnoki címet:

„Az én nézőpontomból még egyáltalán nem tűnik biztosnak! A belünket is kidolgozzuk, és így is fogjuk folytatni. Fogalmam sincs, mit hoz a következő pár futam. Hogy szeretnék-e csatázni más csapatokkal? Naná! De jelenleg… Úgy gondolom, hogy a Red Bull jó munkát végzett, és biztos vagyok benne, hogy az idény során valamikor előrébb is lépnek majd. A tavalyi (hungaroringi) futam például fantasztikus volt.”

„Arra számítottam, hogy ezen a hétvégén nagyon-nagyon erős lesz a Red Bull, nem igazán tudom, mi történt velük az időmérőn, de a futamon már megint erősebbek voltak. Mondjuk a mi csapatunk pedig tényleg hibátlan munkát végzett ezen a hétvégén, minden téren tökéletesek voltak. Az tény, hogy olyankor nem könnyű versenyben lenni, amikor 100 százalékot nyújtunk. De remélem, hogy később lesznek még kihívóink. Meglátjuk!”

Mercedes: Nem biztos a bajnoki cím 1

Ugyan alig három fordulót követően a konstruktőriben 66 ponttal vezet a Mercedes a Red Bull előtt, míg az egyéniben 58 ponttal a második helyen álló Valtteri Bottas is 25 ponttal áll a harmadik Max Verstappen előtt (Hamilton 63 egységgel az első), a csapatfőnök Toto Wolff szintén úgy tesz, mintha valódi fenyegetéssel kellene szembenézniük:

„Én nem egészen azt látom, hogy szétesnek az ellenfelek, hiszen láthattuk, hogy a Red Bull küszködött a hétvégén, de aztán egész jó kis autójuk volt. Egy pillanatra úgy tűnt, Verstappen nem tud majd elindulni, de aztán a szerelők elképesztő munkát végeztek. A különbség nem jelent semmit. Ha megnézzük az egyéni bajnokság állását, három forduló után Lewis előnye 30 pont Maxszal szemben. Elég egy kiesés, és már oda is az előny, szóval nyomnunk kell tovább. Nem bízhatjuk el magunkat, amint elhisszük, hogy mi vagyunk a legjobbak, azonnal jönnek is a kudarcok.”