A vasárnapi 35. Forma-1-es Magyar Nagydíj után a rajt előtti csúnya hiba ellenére végül a 2. helyen beérő Max Verstappen kedves gesztust tett volt Red Bull-os csapattársa felé, a holland magángépén elvitte haza – Monacóba – Daniel Ricciardót is.

Ez mind szép és jó, öröm látni, hogy ma is jó a kapcsolat kettejük között, ám a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) biztosan nem nézi majd jó szemmel, hogy a két pilóta súlyosan megszegte az elkülönülési szabályokat, azt, hogy a két versenyző a saját „buborékján” kívüli személlyel töltött órákat, méghozzá láthatóan maszk nélkül.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Giving my old mate a ride home 👊🏻 #Monaco

Max Verstappen (@maxverstappen1) által megosztott bejegyzés, Júl 19., 2020, időpont: 12:10 (PDT időzóna szerint)

Az FIA korábban figyelmeztette már a ferraris Sebastian Vettelt, amiért a Red Bull főnökeivel trécselt a spielbergi paddockban, ahogy csapattársát, Charles Leclerc-t is, amikor az első versenyhétvége után hazaugrott Monacóba, és ott a buborékján kívüli személyekkel találkozott – Leclerc is az Instagramon buktatta le magát.

Az F1-ben a Magyar Nagydíj előtti „körben” újra hajszál híján 5000 embert teszteltek, köztük két koronavírus-fertőzött akadt, őket és a környezetük tagjait is elkülönítették.