Nem szerepelt jól a Red Bull a Forma-1-es Magyar Nagydíj időmérő edzésén, melynek egyik legjobb fokmérője, hogy miközben a mezőny egyik leggyengébbnek tartott autójával George Russell, a Williams versenyzője a 12. lett, addig Alexander Albon csak a 13. helyen zárt.

Russell, aki jó viszonyt ápol Albonnal, az időmérő után védelmébe vette kollégáját, akinek egyesek szerint már veszélyben forog a Red Bullos ülése. “15 éve ismerem Alexet. Ő az egyik legjobb versenyző, akit ismerek, Max, Charles és mindannyian elmondhatjuk, hogy mindig elől járt abban, amit éppen csinált.”

“Most viszont nem értem, mi a fene történik” – fakadt ki a williamses. “Borzasztóan sajnálom őt, mert egy idiótának tűnhet, pedig abszolúte nem az. Mindent megnyert, amit eddig csinált. Nem tudom, mi folyik [a Red Bullnál – a szerk.], de meg kellene oldaniuk” – mondta Russell.

Max Verstappennek nem kellett sok, hogy beleszálljon a brit versenyzőbe. Amikor arról kérdezték, hogy mit szól a kommentárhoz, így felelt. “George semmit sem tud a csapatról.”

Jobb lenne, ha az autójára és a saját teljesítményére fókuszálna ahelyett, hogy mások érdekében dumálgat

– mondta a Red Bull hollandja.