A Ferrari május elején bejelentette, hogy nem hosszabbítják meg Sebastian Vettel szerződését, majd pár nappal később már az utódot is megnevezték, 2021-től a McLarentől átigazoló Carlos Sainz lesz Charles Leclerc csapattársa.

A McLaren idén eddig remekül megy, két forduló után a konstruktőri bajnokság 2. helyén áll a csapat, míg a Ferrari pocsék autóval állt elő, feleannyi ponttal (19) csak az 5. Sainz leendő alakulata. Vajon nem aggódik-e, hogy visszalépés lesz a váltás?

„Sokan kérdezgetnek, hogy aggódom-e vagy megbántam-e a döntésemet, meg ilyenek. Szerintem nem most kell erre válaszolni, nagyon a szezon elején járunk még. Legyünk egy kicsit türelemmel! Azt hiszem, láthattuk már, mennyit változhat egy autó egyik évről a másikra, mennyit változott idénre a Racing Point vagy a Ferrari tavalyhoz képest” – mondta a spanyol a Hungaroringen csütörtökön.

„A Forma-1-ben az a jó, hogy itt nincs megállás, most sem tartok ettől, mert egy év alatt minden megváltozhat. Ezért is csak a mclarenes jelenre koncentrálok. Százszor elmondtam már interjúkban, hogy az elsődleges célom az, hogy idén a maximumot nyújtsam a McLarennél, és nem foglalkozom azzal, ami a Ferrarinál zajlik.”

„Majd ha vége az idénynek, ráérek belemenni a Ferrari-témába, arra koncentrálni és megnézni, hogyan tehetjük jobbá a jövő évet az ideinél” – szögezte le.