Sebastian Vettel 2020 végén távozik a Ferraritól, a négyszeres világbajnok jövője egyelőre homályos. Nemrég arra utalt, hogy nagyon is van még kedve a Forma-1-hez, de csak a megfelelő, versenyképes csomaggal maradna, ha viszont hazamegy, valószínű, hogy már nem tér vissza.

Visszatér viszont 2021-ben a kétszeres világbajnok Fernando Alonso a Renault-nál, a szerződtetéssel kapcsolatban csütörtökön a Red Bull Ringen Vettelt is megkérdezték arról, volt-e esély arra, hogy a francia csapatnál vezessen.

„Nagyon rég itt vagyok már a paddockban, úgyhogy ismerem az embereket, szóval igen, a Renault-val is beszéltem, de sosem jutottunk konkrétumokig, nem voltak igazi tárgyalások. Ahogy láthattuk, már irányba indultak, de ez számomra nem sok mindenen változtat. Az én döntésem lesz a lényeg, azzal viszont nem kell sietnem, nem kell a napokban meghoznom, szóval időt szánok erre” – mondta.

A szezon elindulása óta mintha a Red Bull-os visszatérés is reálisabbá vált volna – Vettel hétfőn a Red Bull-os Servus TV vendége volt, majd az is felröppent, hogy az energiaital-gyártó vezére, Dietrich Mateshitz már el is döntötte, hogy szeretné a németet Max Verstappen mellett, a motorsportfőnök Helmut Marko viszont kategorikusan cáfolt, ő egyéves szabadságot javasol egykori versenyzőjüknek.

A kérdésre, hogy igent mondana-e a Red Bullnak, ha hívnák, elmenne-e Verstappen csapattársának, Vettel így válaszolt:

„Nyerő autójuk van, és ahogy korábban mondtam, azért vagyok itt, hogy versenyben legyek, hogy győzhessek, szóval igen, valószínűleg igen lenne a válaszom.”

„Meggyőződésem, hogy ha győzni akar az ember, akkor mindenki ellen ki kell tudni állnia, szóval szerintem az esetleges csapattárs kérdése mellékes, bárhova is menjünk.”

„Nyilván nagyon jól ismerem a csapatot korábbról, és természetesen ma is sokakkal tartom a kapcsolatot, legyen szó akár Christianról (Horner, csapatfőnök), akár Helmutról, akár másokról.”

„A Servus TV-s megjelenésnek semmi köze ehhez, az esetleges jövőhöz, de a Red Bullnak tényleg nyerő autója van, legalábbis én úgy gondolom, erős csapatról van szó, én pontosan tudom, milyen erős, és azt is, hogyan fejlődtek. Azt nem mondhatnám, hogy töviről hegyire ismerem a csapatot, hiszen változtak azóta a dolgok, de azt tudom, milyen erősek voltak annak idején, most is azok, azzal az autóval bajnoki esélyes az ember, szóval érdekes lenne.”

A Red Bullon kívül még egy félkomoly lehetősége lenne Vettelnek, a jövőre gyári Aston Martinná alakuló Racing Point. Róluk vajon mit gondol a német?

„Úgy gondolom, hogy a Racing Point erősen mutatkozott be, idén egyértelműen jó helyzetben vannak. Részben ismerem a csapatot, néhány csapattagot egészen régről ismerek, és idén igazán jó esélyeik vannak, innen fejlődhetnek aztán még tovább.”