Miután a Ferrari bejelentette, hogy nem hosszabbítanak szerződést Sebastian Vettellel, a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko jelezte, hogy náluk nem lenne hely a négyszeres világbajnoknak Max Verstappen mellett, és sem szándékuk, sem keretük nincs a német fizetésének kicsengetésére.

A múlt hétre változott a hangnem, Marko már arról beszélt, hogy messze van még 2021, majd meglátják, mi lesz a mostani párosuk szerződésével, hétfő este pedig már a Red Bull tévécsatornáján, volt csapatfőnöke, Christian Horner és Verstappen társaságában tűnt fel Vettel.

Csütörtök reggelre a Motorsport-Total bedobta, hogy a Red Bull cégvezére, Dietrich Mateschitz utasításba adta Vettel megszerzését, hogy így hálálja meg a régi sikereket, de Marko sietett cáfolni a hírt:

„Nálunk nincs hely Vettelnek. Albonnak van, és elégedettek is vagyunk vele. Ráadásul a személyében thai pilótánk van, márpedig a cég 51%-ban thai tulajdonú” – szögezte le a német Auto, Motor und Sportnak.

„Vettel menjen szabadságra egy évre, távolodjon el a Forma-1-től. Kívülről úgyis jobban át lehet látni, mi történik, és az is lehet, hogy annyira élvezi majd a családi életet, hogy végleg hátat fordít a sportágnak” – javasolta Marko.