A szezon elindulása óta érzékelhetően megváltoztak a dolgok Sebastian Vettel és a korábban a német visszafogadását kategorikusan kizáró Red Bull között, miután a négyszeres világbajnok hétfő este az energiaital-gyártó tévéjének vendége volt, főleg reális lehetőséggé lépett elő a visszatérése.

A német Motorsport-Total csütörtökre erre tett rá egy jó nagy lapáttal: a lap értesülése szerint a Red Bull cégvezére, Dietrich Mateschitz utasításba adta Vettel megszerzését a motorsportfőnök Helmut Markónak, az osztrák milliárdos ugyanis nagyon jó szívvel gondol a pilótára, aki 2008-ban a Toro Rosso színeiben megszerezte a márka első Forma-1-es futamgyőzelmét, majd a nagycsapatnál sorozatban négy kettős bajnoki cím megszerzésének kulcsfigurája volt. Mateschitznek állítólag fáj látni, ahogy a Ferrari „kicsinálta” Vettelt, szeretné, ha nem bukott emberként kellene távoznia az F1-ből az év végén.

Vettelt tehát az új kedvenc Max Verstappen mellé ültetné az osztrák, de azért nem egészen sima az ügy, ugyanis nagy kérdés, mi lesz a most alkalmazott tahi-brit Alexander Albonnal. Az ifjonc ugyan egyelőre inkább ígéret, mint tuti versenyző, de érdemes észben tartani, hogy az energiaital-márka többségi, 51 százalékos tulajdonosa továbbra is a thai Yoovidhya család, Albon egyenesen az ő kívánságukra került vissza a Red Bull programjába.

F1: Vettelt akarja a Red Bull-vezér 2

Vettel igazolásához valószínűleg az is kell majd, hogy Albon jelentősen elmaradjon Verstappen teljesítményétől, és ha ez a feltétel teljesül, ő 2021-re visszakerülhet az Alpha Taurihoz Pierre Gasly mellé, miután a Red Bull végleg búcsút int a számtalan esélyt kapott, de azokkal megfelelően élni nem tudó Danyiil Kvjatnak.

A pilótapiac az idény elindulásával újra mozgásba lendült, a helyzet jelenleg teljesen képlékeny, akár a következő napok is újabb fejleményeket hozhatnak.