A héten egyre valósabb lehetőségként kezdett körvonalazódni, hogy Sebastian Vettel jövőre visszatérhet a Red Bullhoz, a négyszeres világbajnok is úgy fogalmazott, hogy igent mondana volt csapata hívására.

A Red Bull hivatalosan nem érdeklődik Vettel iránt, Christian Horner csapatfőnök pénteken nyomatékosította, hogy náluk nem lesz hely a négyszeres bajnok számára.

“Persze, hogy felkapták a témát, csodás korszakunk volt Sebbel. Örökre beírta magát a történelmünkbe” – fogalmazott Horner.

“De nem számítottunk rá, hogy a piacon lesz idén, kitartunk a jelenlegi versenyzőink mellett. Úgy gondoljuk, hogy remek párosunk van Max és Alex személyében, a jövőre nézve is nagy potenciál rejlik bennük.”

“Sajnos, nálunk nem lesz szabad hely. Attól tartok, ez egy egyértelmű nem.”

“Szerintem Sebastian is tisztában van ezzel. Elég szokatlan, hogy egy négyszeres világbajnok az év ezen szakaszában csapat nélkül áll, de szerintem van néhány opciója. Például a Racing Point, de kivehet egy év szabadságot is, és nyugodtan áttekintheti a lehetőségeit.”

Noha a Racing Pointnál Sergio Pereznek többéves szerződése van, Lance Stroll pedig a tulajdonos fia, Horner szerint ez nem jelent semmit. “A szerződések nem mindig sziklaszilárdak, lehetnek különböző feltételek” – zárta szavait Horner. Ez alapján éppenséggel a Red Bullt sem lehet biztosan kizárni továbbra sem…