Sebastian Vettel jövőre már nem lesz a Ferrari versenyzője, a négyszeres bajnokot meglepte, hogy az ígéretek ellenére végül megköszönték a munkáját. Sokak szerint komoly feszültség van a felek között, Kimi Räikkönen viszont úgy véli, kicsit felfújják az ügyet.

A finn versenyző 2015-2018-ig volt Vettel csapattársa a Ferrarinál, 2019 óta az Alfa Romeónál versenyez. Räikkönen egyike azoknak a versenyzőknek, akikkel Vettel kifejezetten jó viszonyt ápol.

“Csak múlt héten váltottunk néhány szót, amikor összefutottunk, azt hiszem, a rajt előtt volt. Ennyit tudok” – nyilatkozta Räikkönen.

“Nem tudom, mi folyik ott, semmi közöm hozzá. Néha így alakulnak a dolgok, meglátjuk, mit hoz a jövő. Szerintem nem romlott meg annyira a kapcsolat, mint sokan gondolják.”

Räikkönen biztos benne, hogy Vettel ugyanolyan támogatást fog kapni a Ferraritól, mint Charles Leclerc. “Velem sem bántak másképp, miután bejelentették a távozásomat. Biztos vagyok benne, hogy egyformán kezelik majd őket, a csapat érdeke is az, hogy a legjobb eredményt érje el mindkét autó.”