Március-áprilisban azt sem hittük volna, hogy idén lesz még Forma-1-es verseny Olaszországban, mostanra viszont nagyot változott a helyzet, akár három is lehet, három különböző pályán.

A jelenleg létező, nyolcfordulós naptárban Monza az utolsóként, szeptember 6-i dátummal szerepel, de az ottani Olasz Nagydíj után két másik pálya, a Ferrari által birtokolt Mugello, valamint a San Marinó-i Nagydíj egykori helyszíne, Imola is fogadná a száguldó cirkuszt.

Mugellóban kedden tesztelt a Ferrari, Imolában szerdán dolgozott az Alpha Tauri – az utóbbi kapcsán nyilatkozott a pálya egyik elnöke, Uberto Selvatico Estense.

„Imolának a génjeiben van a Forma-1, nagy múltja van itt a sportágnak, amit nem szabad elfelejteni, sőt, joggal lehetünk rá büszkék. Ami a jövőt illeti, a célunk, hogy akár már az idei évben visszatérjünk a csúcskategóriába, ha van rá lehetőség. Az lenne a leglogikusabb megoldás, ha nagy hírű pályákon lennének versenyek, Imola pedig ilyen – Monzával és Mugellóval akár egy legendás nemzeti triplázás is lehetséges lenne” – magyarázta.

Az elnök hozzátette, hogy már április óta tárgyalnak a Forma-1 vezetésével és a helyi illetékesekkel és hatóságokkal, valamint bíznak benne, hogy az olasz sportigazgatás is támogatja a beszállási szándékukat.