A Forma-1 két hete kiadott, részleges versenynaptárja mind a hat helyszínen zárt kapus versenyeket rendeznek, és bár a sportági vezére, Chase Carey arról beszélt, hogy reményeik szerint az év későbbi szakaszában a nézők beengedése is napirendre kerülhet, ez egyelőre a folytatásra kiszemelt futamok tervei között sem szerepel, tisztázta a sportszakmai főnök, Ross Brawn.

„Nem kapkodunk. Egyes európai szervezők egy kicsit túl optimisták, ugyanis részünkről még nincs tervben a nézők beengedése. A legfőbb az, hogy biztonságos környezetben rendezhessük meg a versenyeket” – mondta a La Derniere Heure-nek.

„Mindenfelé utazunk a világon, egyszerűen nem fér bele, hogy ilyen-olyan problémák miatt akadályba ütközzön a beutazásunk. Tudatosan nagyon lassan haladunk majd ezen a téren.”

Brawn felvetette, hogy talán egyes tengerentúli helyszíneken már lehetnek nézők, „de ez sem garantált”.

„A zárt kapus rendezés kulcsfontosságú a szezon elkezdése szempontjából. A világ különböző tájain más és más a vírushelyzet, így a zárt kapus rendezés nagyban kitágította a lehetőségeinket. Nyilván egyetlen sportág számára sem ideális ez, de jobb nézők nélkül futamot rendezni, mint egyáltalán nem rendezni.”

Kövess minket a Facebook-on!