A Forma-1 pillanatnyilag egy tíz hétre szóló, hat helyszínen nyolc futamot tartalmazó naptárral rendelkezik, ám a szeptember eleje utáni folytatás még a levegőben lóg.

A múlt hét végére hivatalossá vált, hogy 2020-ban biztosan nem lesz már Azerbajdzsáni, Szingapúri és Japán Nagydíj, de további tengerentúli versenyek sorsa is kétséges, így a sportág vezetése európai helyszíneken keresi a biztonságot, emellett duplázást fontolgat a stabilnak tűnő ázsiai állomásokon.

A múlt hétvégén röppent fel, hogy Mugello, Imola és Hockenheim mellett a Forma-1-et eddig csak két teszten fogadó portugál Portimao is képben van, a modern algarvei pálya képviselői pedig megerősítették, hogy tényleg tárgyalnak a versenyrendezésről, akár a duplázást is vállalják.

„Megerősítjük, hogy tárgyalunk az F1-gyel az idei versenyrendezésről. Elkötelezettek vagyunk, hogy megteremtsük a szükséges körülményeket, és hisszük, hogy országunk és a pályánk tökéletes F1-helyszín lehet. A pálya nyomvonala, mérete és infrastruktúrája, az, hogy Algarve szinte teljesen koronavírus-mentes, a nagyszerű időjárás és a hotelek együttesen tökéletes körülményeket nyújtanak a versenyhétvégéhez” – idézte a pálya egy képviselőjét a Crash.net.

Úgy tudni, Portimao szeptember utolsó és október első hétvégéjén rendezne versenyt, feltéve, hogy az eredetileg akkorra tervezett Orosz Nagydíj mégsem jön össze – Szocsiban gond lehet, hogy a szervezők ragaszkodnak a helyszíni nézőkhöz, az F1 viszont zárt kapus futamokban gondolkodik.

Forma-1-es Portugál Nagydíjat 1996-ban rendeztek utoljára.

F1: Beszállhat Portugália, Kína duplázhat 2

Az F1 a már meglévő menetrend szerint a Red Bull Ringen és Silverstone-ban tart majd dupla hétvégét, de Bahreinnek is ilyen szerepet szánnak, sőt, ahogy kiderült, Sanghajban is napirenden van a kérdés.

„A járványhelyzettől is függően az év második felében a megfelelő időpontban már lehetséges lenne a sportesemények megrendezése Sanghajban” – nyilatkozta a Néprádiónak a sanghaji sporthatóság képviselője, Hszü Pin.

„A dupla F1-es versenyről még nem született döntés, de a Forma-1 felvetette dolgot. Az eredeti versenyünket elhalasztották, de az új tárgyalások során az F1-től rákérdeztek, hogy rendezhetnénk-e két futamot Sanghajban. Döntés még nincs, a járványhelyzettől függ majd a dolog” – folytatta.

A Forma-1 még a július eleji ausztriai szezonkezdet előtt szeretné kiadni az idény második felének menetrendjét, így pár héten belül kiderülhet, hogyan is fest majd a teljes 2020-as évad.

Kövess minket a Facebook-on!