Mivel az új típusú koronavírus-fertőzésre egyelőre se gyógyszer, se vakcina, különleges óvintézkedésekre van szükség. Arról már sokat hallhattunk, hogy a júliusban újrainduló Forma-1-ben hogyan tartanak távolságot a csapatok, sőt a csapatokon belül a különböző stábok, hogyan tesztelik majd rendszeresen az összes résztvevőt, de további lépések is szükségesek lesznek, nagyon valószínű például, hogy a megszokott rajt- és dobogós ceremóniát is elfelejthetjük.

„A himnusz alatt például nem állhatnak egy csoportban a versenyzők, és a kisgyerekeket sem állíthatjuk eléjük. A gyerekek azért virtuálisan még ott lehetnek, az overallokat elküldjük nekik, ők pedig küldhetnek videoüzeneteket, amelyeket lejátszhatunk, szóval vannak azért lehetőségek” – mondta az F1 sportszakmai vezetője, Ross Brawn.

F1: A dobogót is elvitte a koronavírus 1

Felmerült, hogy a rajtrácsot mint olyat, teljes egészében ejtsék, a garázsokban előkészített autók csak a formációs körre kerüljenek a pályára, bár erről még nem született döntés.

A távolságtartás a hagyományos dobogós ceremónián is lehetetlen lenne.

„A dobogós procedúra sem mehet úgy, mint eddig, azon gondolkodunk, hogy a verseny végén a rajtrácson csinálhatnánk valamit. Egy lehetőség, hogy az autók felsorakoznak a célegyenesben, a pilóták pedig kiállnak eléjük” – vetette fel Brawn.

Kövess minket a Facebook-on!