Július első hétvégéjén végre megkezdődik a 2020-as Forma-1-es világbajnokság, a múlt hét elején közzétett (részleges) naptár alapján tíz hét alatt hat helyszínen nyolc futamot bonyolítanak.

Az F1 hivatalos gumiszállítója, a Pirelli is készül a visszatérésre, az olasz cég bejelentette, milyen gumikat szállítanak a különböző versenyekre – a szokásostól eltérően most ömlesztve, egyben jött minden.

Ahogy köztudott, az F1-ben idén is a 2019-es specifikációjú gumikat használják, és természetesen maradt az ötfokozatú paletta is a C1-es legkeményebbtől a C5-ös leglágyabbig, amelyek közül hármat-hármat választ a fordulókra a milánói cég.

„Mivel a halasztott szezon kezdetén nagyon sok a változó, a rugalmas naptár pedig nem hagy sok időt a változásokra való reagálásra, a csapatokkal, a szervezővel és az FIA-val egyetértésben most egyszerre jelentjük be az első nyolc futamra szánt gumikat. A keverékeket szokás szerint úgy válogattuk, hogy a legjobban passzoljanak az adott pálya jellegéhez, és hogy izgalmas lehetőségeket kínáljanak a stratégia terén” – mondta a Pirelli motorsportfőnöke, Mario Isola.

Érdekesség, hogy a második, silverstone-i dupla hétvégére a gumiszállító eltérő kombinációkat visz a két fordulóra, a második „körben” eggyel lágyabb lesz a kínálat, mint az elsőn.

Újabb gumis kavarás jön a Forma-1-ben 2

Kövess minket a Facebook-on!