Miután 2018 nyarán Lawrence Stroll megvette a Force Indiát, a kanadai milliárdos jelentős befektetéseket eszközölt az azóta Racing Point néven futó alakulatnál.

Stroll azóta a brit luxussportkocsi-gyártó Aston Martint is megszerezte, így a silverstone-i alakulat jövőre már ezen a néven, gyári projektként működik tovább, ám az ehhez a státuszhoz illő új központot csak 2022 második felében vehetik birtokba, a koronavírus-járvány miatt megcsúszott az egész bővítés.

„Meg fog épülni a gyár, de a koronavírus miatt mostanában nem igazán dolgozhattunk rajta. Szeretnénk versenyképesek lenni, a mostani központ pedig még 1990-ben épült. Mivel maga a költözés is odafigyelést kíván, szóval arra augusztus (a nyári szünet – a szerk.) a megfelelő. 2022 augusztusa az új cél” – mondta a csapatfőnök, Otmar Szafnauer a Motorsport.comnak.

„Most van néhány plusz hónapunk, hogy áttekintsük, milyen lehetőségek vannak az építkezés tekintetében. Részletesebb tervek esetén a költségvetés is pontosabban tervezhető” – tette hozzá.

Kövess minket a Facebook-on!