Noha júliusban a tervek szerint végre elindul az idei Forma-1-es szezon, ez nem jelenti azt, hogy minden a megszokott rend szerint megy majd a sorozatban. A koronavírus-járvány miatt egyrészt minden eddiginél szigorúbb óvintézkedések várnak a csapatokra, másrészt az esetleges új fertőzések súlyos következményekkel is járhatnak.

A Forma-1 vezérigazgatója, Chase Carey már korábban világossá tette, hogy pozitív koronavírusteszt esetén sem fújnak le hétvégét, a szigorú elkülönítési protokolloknak azonban nem várt hatásaik lehetnek.

Amennyiben például egy szerelő tesztje pozitív eredményt hoz, őt és a vele kapcsolatba került személyeket is izolálni kell. Ez érinthet akár versenyzőt is.

Az F1 azt ígéri, hogy a teszteknek két óra alatt eredményük lesz, eddig azonban tartani kell az elkülönítési rendet. Ha esetleg egy versenyző is elkülönítésre kerül, akár a versenyhétvége egy részének kihagyására is kényszerülhet.

Ross Brawn sportigazgató megerősítette, hogy ez benne van a pakliban, ugyanakkor szerinte verseny kihagyására valószínűleg senki nem kényszerül majd, mert az autókon alapesetben úgysem lehet dolgozni az időmérő és a futam között.

Kövess minket a Facebook-on!