A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner volt pilótájával, David Coultharddal beszélgetett a Forma-1 hivatalos oldalán.

Az angol szakember egyebek mellett Sebastian Vettel egyik érdekes, bizonyos szempontból bosszantó, ugyanakkor a német professzionalizmusát jól tükröző vonásáról is beszélt.

„Sebastian futam utáni értékelései kb. két óráig tartottak, már fél órája ment a dolog, ő pedig még csak a formációs körnél és az itató tesztelésénél tartott. Elképesztő részletességgel idézte fel a futam minden egyes szakaszát, a gumik állapotát, számunkra már emészthetetlen mennyiségű információ is volt ez, de számára kiváló lehetőség volt arra, hogy áttekintse, mit lehetett volna jobban csinálni” – mesélte a némettel négy világbajnoki címet szerző Horner.

„Az asztal túlfelén ülő Mark (Webber, csapattárs) nagyjából 15 perc alatt lerendezte az egész futamot – kinek mi esik jól” – tette hozzá.

A Red Bull-főnök úgy látja, új sztárja, Max Verstappen többek között a visszajelzések terén is sokat fejlődött, azon a téren is egyre kiforrottabb versenyző:

„Ahogy érik Max, úgy lesz egyre mélyebb az általa adott információ is, hiszen ő maga is egyre jobban érti a részleteket, olyasmiket, mint hogy a 6-8. körben a szélirány megváltozott a 4-5-ös kanyar bejáratánál.”

„Elképesztő, miket tudnak felidézni!” – csodálkozott Horner, aki csapatvezetői karrierje előtt maga is tisztességes formaautó-versenyző volt.

Kövess minket a Facebook-on!