Az elmúlt években az alsóbb kategóriákban több-kevesebb sikerrel küzdő 21 éves pilóta, Nyikita Mazepin milliárdos édesapja, Dmitirij 2018 nyarán a kanadai milliárdos Lawrence Stroll-lal küzdött a csődbe ment Force India felvásárlásáért, és ott alulmaradt, tavaly a Williams-csapatot kereste meg. A grove-iaknál megint csak egy kanadai lett a befutó, Nicholas Latifi édesapja, Michael lehet hamarosan a legendás csapat tulajdonosa.

A vegyipari óriás Uralkalival meggazdagodott Mazepin most újabb lehetőséget látott meg: bár a főnök, Cyril Abiteboul hosszú távú jövőről beszél, komoly esély van rá, hogy a pénteken bejelentendő brutális, 2 milliárd eurós kiadáscsökkentési csomagnak áldozatul esik majd a Renault F1-es projektje, az orosz arra csaphat le, írja az olasz La Gazzetta dello Sport.

Konkrétumok még a lap szerint sincsenek, de az érdeklődés egyértelmű, főleg a két korábbi kudarc után.

Más kérdés, hogy ha létre is jön az üzlet, Mazepin hiába vásárol F1-es csapatot a fiának, ha az nem rendelkezik a csúcskategóriában való részvételre jogosító szuperlicenccel, márpedig a megkövetelt 40 ponttól elég messze áll az orosz ifjonc a maga 21 egységével – idén nagyot kellene gurítania a Forma-2-ben (legalább az 5. helyen kellene zárnia).

Kövess minket a Facebook-on!