Miután bejelentették, hogy Sebastian Vettel 2020 végén elhagyja a Ferrarit, utódja pedig a mclarenes Carlos Sainz lesz, aki cserébe Daniel Ricciardo vált majd a brit csapatnál, a Renault egyik ülése megüresedett 2021-re.

A múltbeli közös sikerek – világbajnoki címek 2005-2006-ban – alapján természetesen azonnal előkerült a Forma-1-ből 2018 végén kiszállt, de a visszatérést ambicionáló Fernando Alonso neve, egyes források már egyenesen arról tudósítanak, hogy a hamarosan 39. születésnapját ünneplő spanyol már előszerződést is kötött a francia márkával, az igazolást pedig az F1 vezetése is segíti azzal, hogy átvállalják a kétszeres bajnok fizetésének egy részét.

Alonso kortársa és volt mclarenes csapattársa, Jenson Button egy szót sem hisz a fentiekből, ő nem tudja elképzelni, hogy a veterán egy dobogóra sem esélyes autóba üljön be.

„A rövid válaszom az, hogy nem” – mondta a Sky Sportsnak Alonso renault-s visszatérésének lehetősége kapcsán.

„Biztosan rég volt már olyan, hogy két többszörös világbajnok is ülést keresett, méghozzá nem nagy eséllyel. Ez nagyon új jelenség.”

„Ha a Renault képes lenne a dobogós helyekért, a győzelmekért küzdeni 2021-ben, 2022-ben, Alonso meglépné a dolgot, de hogy őszinte legyek, ehhez szerintem még négy év kell. Alonsónak nincs annyi ideje. Fernando olyan versenyző, aki minden lehetőségből 100%-ot akar kihozni, de ahhoz olyan autó is kell.”

„A három nagycsapat valamelyikéhez való szerződést megérteném, de a Renault nem a legjobb lehetőség. Fernando tempója most is megvan, de nem fog csapatot építgetni” – magyarázta véleményét a 2009-es világbajnok.

Kövess minket a Facebook-on!