Miután a Ferrari bejelentette, hogy nem hosszabbítanak Sebastian Vettellel, a német helyére a mclarenes Carlos Sainz ül, a spanyolt pedig Daniel Ricciardo pótolja majd a wokingi csapatnál, a Renault-nál üresedés adódott 2021-re.

A francia csapattal természetesen azonnal hírbe hozták a velük 2005-2006-ban világbajnoki címeket nyerő, 2018 végi F1-es kiszállása után bevallottan a visszatérésre készülő Fernando Alonsót, ám a 38 éves spanyol egy friss megszólalásban tisztázta, hogy nem eszik olyan forrón a kását:

„Több kihívást is mérlegelek, több lehetőséget fontolgatok. Mondjuk úgy, hogy mióta kipróbáltam magam a Dakaron, nagyon sokat gondolkodtam a jövőn. Az amúgy nagyon pozitív dakaros kalandnak két, három, négy évig nem futok neki újra, de mind fizikailag, mind mentálisan késznek érzem magam egy újabb nagy kihívásra” – mondta a Madridi Egyetem hallgatóinak szervezett beszélgetésen.

F1: Alonso még lebegteti a jövőt 2

„Szeretnék az autóversenyzés csúcsára koncentrálni, szóval vagy visszatérek a Forma-1-be, vagy a hosszútávú világbajnokság (WEC), vagy az IndyCar jön. Én már sejtem, hogy melyik.”

„Mostanában sokat láttam a nevem az újságokban, de az igazság az, hogy nincs újdonság, még nincs mit bejelentenem. Ahogy már mondtam, annyit mondhatok most, hogy fizikailag és fejben is a legmagasabb szinten vagyok, és így újra fontos kihívásokra vágyom.”

„Az első F1-en kívüli évem nagyon húzós volt, így az volt a terv, hogy 2020 csendes lesz. Végül mindannyiunk számára elég csendes lett. Augusztus 23-án nekifutok az Indy 500-nak, utána pedig tovább töltődöm 2021-re” – magyarázta.

Kövess minket a Facebook-on!