Kedden bejelentették, hogy Sebastian Vettel nem hosszabbít szerződést a Ferrarival, így az olasz csapatnak új versenyzőt kellett találnia 2021-re.

A pótlás igen gyorsan megtörtént – nyilvánvalóan nem a hét elején indult a keresés és egyezkedés –, csütörtökön már be is jelentették, hogy a négyszeres világbajnok helyére a McLarentől érkező Carlos Sainz kerül, míg a wokingi alakulatnál a Renault-tól átigazoló Daniel Ricciardo foglalja el a spanyol ülését.

A mozgásokkal a francia csapatnál támadt egy üres hely, természetesen azonnal felmerült, hogy azt az F1-ből kiszállt, de a visszatérés lehetőségét kereső Fernando Alonso foglalhatná el.

Mit felmerült, csütörtök estére sokan már tényként kezelték, hogy a Renault-nál először 2003 és 2006 között, majd 2008-2009-ben vezető spanyol kapja az ülést.

A spanyol Marca szerint a csapat szívesen fogadná a velük világbajnoki címeket nyerő nagy nevet, a gond csak a fizetés lehet.

„Alonso megszerzésében a fő akadály a fizetés lehet a Renault számára, de akadhat megoldás: a Liberty Media (a Forma-1 jogtulajdonosa – a szerk.) örömmel állná Alonso magas bérének nagy részét, így még a szezon júliusi, ausztriai kezdése előtt meglehet a megegyezés.”

A német Bild szintén biztosra veszi, hogy 2021-ben Alonso a Renault-nál vezet majd.

Kövess minket a Facebook-on!