Miután kedden a Ferrari bejelentette, hogy 2020 végén elválnak útjaik Sebastian Vettellel, igen gyorsan a mclarenes Carlos Sainz lett a favorit a német helyére, egyes források még a hétre jósolták a spanyol leigazolását.

Lehet, hogy így is lesz, de az is, hogy nem, a hírek szerint ugyanis a McLaren nem szeretné csak úgy elengedni a pilótát, írja a spanyol Marca.

A lap szerint a 25 éves versenyzőnek Maranellóból évi 6-10 millió euró közti szerződést ajánlottak, válaszul Wokingban viszont jelentősen többet kínáltak a maradásáért.

A McLaren-főnök Andreas Seidl nagyon szeretné a Sainz, Lando Norris párosra építeni a csapat jövőjét, ezt soha nem is titkolta, jó néhányszor beszélt már erről.

Ha Sainz így is megy, pótlást kell találni, a közmegegyezés szerint Sainz helyére a Renault-nál lejáró szerződésű Daniel Ricciardo mehetne, egyes források szerint már meg is egyeztek vele – igaz, mások Vettelt illetően állítják ugyanezt –, az ausztrál utódjaként pedig ki mást emlegetnének, mint a Renault-nál már kétszer megfordult, az F1-es visszatérés lehetőségét kereső Fernando Alonsót…

Meglátjuk, mindenesetre érdekes napok jöhetnek.

Kövess minket a Facebook-on!