Bár csak kedd délelőtt jelentették be, hogy a felek közös döntése alapján a Ferrari nem hosszabbít szerződést Sebastian Vettellel, a német az év végén távozik az olasz csapattól, mostanra a Forma-1-es sajtó szinte tényként kezeli, hogy a négyszeres világbajnok utódja a mclarenes Carlos Sainz lesz Maranellóban (őt pedig a renault-s Daniel Ricciardóval pótolják majd Wokingban).

A 25 éves spanyol versenyző édesapja, az idősebb Carlos Sainz kimondottan kétértelműen, homályosan nyilatkozott, amikor fia jövőjéről kérdezte a spanyol Movistar csatorna:

„Nem igazán tudok mit mondani, mert senkit sem szeretnék félrevezetni. De az világos, hogy a dolgok kezdenek felpörögni, és a csapatok nem fogják megvárni az idény kezdetét (a szerződtetésekkel), hiszen még az sem biztos, hogy lesz idény” – mondta a ralilegenda.

F1: Sainz papa nem kiabálja el a Ferrari-szerződést 2

„Az tény, hogy Carlos jól érzi magát ott, ahol van, és az is tény, hogy az utóbbi időben történtek mozgások – szeretném hinni, hogy előbb-utóbb minden megoldódik. Még két hónapig nem folytatódhatnak a találgatások. Remélem, megértik, hogy most nem mondhatok ennél többet, mert kényes időszak ez.”

„De az életben vagy stagnál az ember, vagy előrébb lép, és az alapján, amit apaként látok, Carlosban megvan az ambíció, hogy előrébb lépjen, hogy jobban teljesítsen, én pedig csak támogatni tudom ebben” – zárta az idősebb Sainz.

Kövess minket a Facebook-on!