A Ferrari és Sebastian Vettel kedden bejelentette, hogy nem hosszabbítanak szerződést, 2020 végén elválnak útjaik. Egy tényt megtudtunk, de a bejelentés csak újabb spekulációkat, híreszteléseket indított el.

A Motorsport.com olasz kiadása kedd estére arról írt, hogy biztos az utód személye, a Ferrari „48 órán belül” bejelentheti, hogy a mclarenes Carlos Sainz ül majd a négyszeres világbajnok helyére 2021-re, a Corriere della Sera azt is tudni véli, hogy a spanyol kétéves szerződést kap Maranellóban, évi 10 millió eurós fizetéssel.

Más olasz források azt is felvetették, hogy Vettel már a 2020-as szezonban sem ül be a vörös autóba, idén – ha lesz szezon – az Alfa Romeó-s neveltjük, Antonio Giovinazzi terelgeti a Ferrarit, mielőtt jövőre megérkezik a végleges utódja.

A brit Daily Mailnél épp fordítva gondolkodnak, úgy vélik, a német idén még mindent belead majd, hátha összejön valami szép eredmény.

„Végigcsinálja a szezont, ha egyáltalán elindul, hiszen 2015 óta, amióta csak a vörös overallt viseli, végig abban reménykedett, hogy lemásolhatja gyerekkori bálványa, Michael Schumacher ferraris bajnoki sikerét” – írták.

A lap egy érdekes elmélettel is előállt arról, hogy maga Vettel vitte törésig a jövőt illető kérdést, és ő kényszerítette ki a keddi bejelentést:

„Úgy tudni, a tárgyalások el sem jutottak addig, hogy a pénzről beszéljenek. Vettel aztán hétfő éjjel kiszivárogtatta a hírt a német médiának, ami arra kényszerítette a Ferrarit, hogy kedd délelőtt hivatalosan is megerősítse azt.”

Kövess minket a Facebook-on!