Kedd délelőtt hivatalosan bejelentették, hogy a felek közös döntése alapján nem hosszabbítják meg Sebastian Vettel idén lejáró ferraris szerződését.

Egyelőre nem világos, hogy a négyszeres világbajnok marad-e a Forma-1-ben, és ha igen, hol folytatja, de az elég biztosnak látszik, hogy nem térhet majd vissza az őt sztárrá emelő Red Bull Racinghez.

Az energiaital-gyártó motorsportfőnöke, Helmut Marko már korábban is elmondta, hogy Max Verstappen alkalmazása mellett egyszerűen nem férne bele a büdzsébe Vettel fizetése, a Motorsport.com mostani érdeklődésére pedig megismételte a kijelentést.

„Azt nyilatkoztam, hogy két V nem fér el a Red Bull Racingnél. Pénzügyileg nem akarjuk ezt vállalni. És nem is tudnánk vállalni” – jelentette ki az osztrák.

Vettel a ferraris közleményben hangsúlyozta, hogy a pénznek nem volt köze a döntéshez, de Marko szerint bármennyire is alacsonyak lennének a német igényei, még mindig magasabbak, mint amennyit ők a második számú pilótára szánnak: „A Ferrari által neki ajánlott összeg még mindig messze sokkal magasabb, mint amennyit Albon keres nálunk.”

A Red Bull-fejes elismerte, hogy „tartjuk a kapcsolatot” Vettellel, de hozzátette, hogy „tájékoztattuk őt, hogy pillanatnyilag fix a helyzet, Max az első számú pilótánk, nem tudunk és nem akarunk két sztárt fizetni”.

„Számunkra most nem téma ez” – zárta le a kérdést Marko.

Kövess minket a Facebook-on!