A Ferrari és Sebastian Vettel kedden délelőtt bejelentette, hogy közös döntés alapján nem hosszabbítják meg a német idén lejáró szerződését.

Bár a Ferrari több mint egy évtizede nem nyert bajnoki címet, a vörös autó megüresedő ülése így is kapós lehet, de a sportág egyik jelenlegi csillaga, Max Verstappen kizárta, hogy ő foglalja el.

„Természetesen olvastam a hírt. Jó ideje ment már a spekuláció, hogy marad-e a Ferrarinál vagy sem. Most már tudjuk, hogy nem, szóval szerintem hamarosan az is kiderül, ki lesz az utódja. Biztosan nem én leszek, ezt kijelenthetem. Én a Red Bullnál vagyok” – mondta David Coultharddal beszélgetve a holland.

„Biztos voltam benne, hogy jönnek majd a kérdések, hogy megyek-e a Ferrarihoz, de nem megyek. Ez a helyzet. Valaki más kap ott lehetőséget. Nagyszerű csapat, és biztos vagyok benne, hogy jól döntenek majd az új pilótáról.”

A két fő jelölt Verstappen két volt csapattársa, a mclarenes Carlos Sainz és a renault-s Daniel Ricciardo. A kérdésre, hogy szerinte spanyolos vagy olaszos hangzású neve lesz a Vettel-utódnak, így felelt a Red Bull versenyzője: „Nem az olaszos hangzású lesz az. De én is csak találgatok, majd meglátjuk.”

Kövess minket a Facebook-on!