Kedden bejelentették, hogy a felek közös döntése alapján a Ferrari nem hosszabbít szerződést az idén lejáró szerződésű Sebastian Vettellel.

Kollégája, a Racing Point-os Sergio Perez a hír kapcsán azt mondta az Autosportnak, szerinte a négyszeres világbajnok inkább visszavonul, mint hogy új csapathoz igazoljon:

„Talán az izoláció alatt sok mindenre rájött, elgondolkodott a dolgokon. Attól is függ, mennyire akar még versenyezni. Talán a McLarennél folytathatná, bár én kétlem. Lehet, hogy ez lesz az utolsó F1-es éve. Szerintem közelebb áll a visszavonuláshoz, mint ahhoz, hogy másik csapathoz szerződjön, de ki tudja. Inkább csak rajongóként mondom ezt, én sem tudom, mit gondol.”

F1: Ez lehet Vettel utolsó szezonja 1

Ugyan maga Perez is tökéletes jelölt lehetne, mindenki szinte tényként kezeli, hogy a mclarenes Carlos Sainz kerül Charles Leclerc mellé a Ferrarihoz. A mexikói szerint jó választás lenne a spanyol.

„Carlosnak nagyszerű idénye volt a McLarennel, és ne feledjük, az F1-ben mindig a jelen határozza meg a lehetőségeket. Nem nyúlik messzire az emlékezet. Jó esélye van, hogy a Ferrarihoz menjen, és meg is érdemli. Szerintem igazi profi, nagyszerű versenyző, aki keményen dolgozik. Jól átlátja a futamokat, és tudja, hogyan hozza ki a maximumot a lehetőségekből. Szerintem megérdemelten tekintik Leclerc partnerének. És ő is fiatal még, előtte minden, ez pedig egy különleges lehetőség.”

F1: Ez lehet Vettel utolsó szezonja 2

Annak ellenére, hogy Perez neve komolyan fel sem merült az ülés kapcsán, a 30 éves pilóta nem elégedetlen, a jövőre már Aston Martinná átalakuló Racing Pointnál 2022-ig lekötött versenyző örül, hogy tartós otthonra talált a silverstone-i alakulatnál.

„Sosem gondoltam volna, hogy ilyen sokáig leszek egy csapatnál, ugyanis egészen a közelmúltig szinte mindig csak egy évre szóló szerződéseket kötöttem” – mondta az alakulathoz még 2014-ben érkezett pilóta egy másik, szintén az Autosportnak adott interjújában.

„Minden évben attól tartottam, hogy az lesz az utolsó, csapatot kell váltanom, de visszatekintve hihetetlen, micsoda közös történetünk van. Volt fent, volt lent, de összességében nagyon sikeresek voltunk” – jelentette ki az évek során a csapattal öt dobogós helyezést elérő Perez.

„Úgy gondolom, most pedig hatalmas lehetőséget kapunk az Aston Martinnal való összefogással.”

Kövess minket a Facebook-on!