A Forma-1 jelenlegi tervei szerint az idény júliusban, Ausztriában indul majd el, a futamokat – legalábbis kezdetben – zárt kapuk mögött, minimális személyzettel, szigorú egészségügyi óvintézkedések mellett rendezhetik.

Az utóbbiak közé tartozik majd a rendszeres koronavírus-szűrés is, azonban ahogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) orvosi vezetője, Gerard Saillant professzor nemrég tisztázta, a pozitív esetek nem jelentik majd a hétvégék lefújását.

A kisebbik Red Bull-csapat, az Alpha Tauri főnöke elmondta, hogy emiatt tartalék versenystábokkal készülnek az újraindulásra, ugyanis nem kizárólag a fertőzött személyt különítenék el, hanem a munkatársait is.

„Ha egy dolgozónk megfertőződik, nem lesz kérdés, mi a teendő. Azonnal menne a kórházba vagy házi karanténba, attól függően, milyen súlyos az eset” – mondta Franz Tost a Süddeutsche Zeitungnak.

„Ha szerelőről van szó, az egész csapatot le kellene cserélni. Készülünk is erre, lesz készenléti csapat, tartalékkal minden egyes mérnök és szereplő posztjára. Így biztosíthatjuk, hogy a csapat simán működjön tovább” – magyarázta.

Kövess minket a Facebook-on!