Sebastian Vettel ferraris szerződése idén lejár, és egyelőre nem világos, megegyeznek-e-, akarnak-e egyáltalán megegyezni a hosszabbításról. A négyszeres világbajnok az elmúlt években hullámzóan teljesített, de 32 évesen még lehet néhány jó éve az F1-ben.

„Szerintem Sebastian jövője kizárólag a saját motivációján múlik. A kora alapján még hosszú évekig versenyezhet. A Forma-1-es versenyzői élet nagyon sokat követel, nem sok magánéletet hagy” – magyarázta a T-online.de-nek 1998 és »99 világbajnoka, Mika Häkkinen.

„Szóval ha Sebastian még folytatni szeretné az idei év után, bármelyik csapat jól járna vele. Sebastian nagy alak, és nem is csak a négy világbajnoki címe miatt” – tette hozzá a finn.

F1: Bármelyik csapat jól járna Vettellel 1

Ami az idei, a koronavírus-járvány miatt jó esetben is csak júliusban induló, kevesebb futamból álló szezont illeti, Häkkinen nem számít változásra a végeredményt illetően, szerinte Lewis Hamilton győz 2020-ban is.

„Lewis nagyon érett versenyző, alig-alig hibázik, úgy ismeri az autóját, mint a tenyerét, és még mindig fejlődik. Nem véletlen, hogy már hat bajnoki címnél jár. Ha a Mercedes megint gyors és megbízható autóba ülteti, akkor nagyon-nagyon nehéz dolga lesz a többieknek. De továbbra is a három nagy, a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull lesz az élen.”

Kövess minket a Facebook-on!