A Forma-1 vezetésének reményei szerint júliusban ténylegesen elkezdődhet a 2020-as szezon, nézők és a sajtó képviselői nélküli, csökkentett létszámú csapatok részvételével zajló, elzárt versenyekkel.

A sportszakmai főnök, Ross Brawn elmondta, hogy a paddock szereplőit 48 óránként tesztelnék majd koronavírusra.

„Az FIA nagyszerű munkát végezve dolgozik a szükséges struktúra kiépítésén. Mindenkit tesztelni fogunk, és csak az léphet be a paddockba, aki igazoltan nem fertőzött. Utána aztán kétnaponta mindenkit tesztelnek majd a paddockban is. Az európai helyszíneken biztosan ugyanazt a létesítményt használjuk majd a teszteléshez. Biztosítani tudjuk, hogy mindenki rendszeresen átessen a teszten” – nyilatkozta a brit Sky Sportsnak.

Kétnaponta tesztelnék az összes F1-est 1

„Az emberek paddockon belüli mozgását is korlátozzuk majd. A csapatokon belül nem lehetséges a távolságtartás, szóval azokat kell külön izolált környezetté tennünk. A csapatok a saját köreikben maradnak, nem vegyülnek más csapatokkal, mindenki megy a saját szállodájába. Motorhome-ok nem lesznek a pályákon” – sorolta a tervezett óvintézkedéseket.

„Dolgozunk azon is, mi legyen azokkal, akiknek minden garázsba be kell menniük, hogyan oldható meg ez. Szóval komoly munkában vagyunk az FIA-val. Igazán biztató dolgokat látok és hallok, szerintem biztonságos környezetet tudunk majd teremteni és rendesen tudunk majd versenyezni” – ígérte Brawn.

Kövess minket a Facebook-on!