A Forma-1 vezetésének jelenlegi tervei-reményei szerint a 2020-as szezont július elején Ausztriában indíthatják útjára, a Red Bull Ringen akár két futamot is rendezhetnek majd – zárt kapuk mögött.

A szomszédok sportminisztere már korábban jelezte, hogy nem kívánják akadályozni a verseny rendezését, most pedig az egészségügyi miniszter, Rudolf Anschober is nyilatkozott az F1-et illetően.

„A futam rendezése teljes mértékben azon múlik majd, hogy milyen protokollokat vezetnek be a szervezők. Csakis a legszigorúbb óvintézkedések mellett engedélyezzük az ilyen rendezvényeket. Azt hiszem, azt mondanom sem kell, hogy nézőközönség nélkül” – magyarázta a közszolgálati csatornának.

Anschober hozzátette, hogy zöldpárti politikusként „nem vagyok nagy rajongója a Forma-1-nek, de ez nem fogja befolyásolni a döntést”.

Úgy tudni, a futam rendezésének feltételei közé tartozik, hogy a Forma-1 résztvevő teljesen elszigetelődjenek, a pályán dolgozók egyáltalán nem kerülhetnek majd kapcsolatba a helyi lakossággal.

Kövess minket a Facebook-on!