A Mercedes-csapat főnöke és résztulajdonosa, Toto Wolff nemrég apró tulajdonrészt szerezett a kanadai milliárdos Lance Stroll kezébe került brit luxussportkocsi-gyártóban, az Aston Martinban.

Mivel Wolff mercedeses csapatfőnöki szerződése lejár, Stroll pedig az F1-ben is jelen van a Racing Pointtal, mely a jövőévtől már az Aston Martin gyári alakulataként működik tovább, egyesek meg vannak győződve róla, hogy az osztrák ott fog kikötni.

A Racing Point csapatfőnöke, Otmar Szafnauer nem hisz ebben:

„Igen, egyértelműen. A Mercedesnél lenyűgöző munkát végzett” – mondta a Sky Sportsnak, amikor arról kérdezték, hasznára válhatna-e Wolff a csapatnak.

„De nem tudom elképzelni, hogy például tulajdonrészt szerezzen a mi csapatunkban is. Az egy dolog, hogy az utcai autós cégben részvényei vannak, az viszont teljesen más, hogy veszteséget termelő a Forma-1-es csapatba szálljon be.”

Wolff nemrég azt mondta, az Aston Martinba való beszállása tisztán személyes pénzügyi befektetés, amire most nyílt kiváló lehetőség.

„Én Melbourne óta, hat-hét hete nem beszéltem vele. A zoomos telekonferenciákon láttam, de nem kérdeztem arról, miért szállt be. De amennyire ismerem őt, szerintem jól döntött. A részvények árát és a trendeket látva most volt a megfelelő idő a bevásárlásra. Toto eléggé ért az ilyesmihez, szépen keresett már ilyen dolgokkal, szóval egyetértek vele, jókor vásárolt” – mondta Szafnauer.

Kövess minket a Facebook-on!