A Forma-1 vezetése a színfalak mögött azon dolgozik, hogy júliusban elindíthassák a 2020-as szezont, az első két helyszín Ausztria és az angliai Silverstone lehet.

A globális koronavírus-járvány miatt persze csakis komoly biztonsági intézkedésekkel kerülhetne sor a futamokra, az egyik ilyen az, hogy helyszíni nézők nélkül bonyolítsák azokat.

Silverstone mostanra hivatalosan is megerősítette, hogy erre készülnek.

„Nagyon elszomorít, de közölnöm kell, hogy az idei Brit Nagydíjat csak nézők nélkül rendezhetjük meg Silverstone-ban. Igyekeztünk a lehető legkésőbbre tolni ezt a döntést, de mostanra teljesen világos, hogy az országban tapasztalható jelenlegi helyzet és a kormány érvényben lévő és a közeljövőre várható előírásai alapján nem lenne lehetséges a hagyományos versenyrendezés” – magyarázta a pálya főnöke, Stuart Pringle.

„Kötelességünk szem előtt tartani minden, a verseny előkészítésében, szervezésében, lebonyolításában érintett egészségét, ahogy a nézőkét is, így ez volt a legjobb, legbiztonságosabb és egyetlen valós döntés. Végig az volt az álláspontunk, hogy támogatni fogjuk a Forma-1-et az alternatívák keresésében, hogy lehetséges legyen a versenyzés, így most a nézők nélküli rendezésen dolgozunk velük.”

Pringle hozzátette, hogy a brit közönség számára a teljes futam élő közvetítése ingyenesen elérhető lesz – amúgy csak a fizető Sky Sports adja a versenyeket egyben és élőben –, hálájuk jeléül pedig a 2021-es futamra több ezer jegyet osztanak majd szét az ország egészségügyi dolgozói között.

Kövess minket a Facebook-on!