A globális koronavírus-járvány a Forma-1 – és minden egyéb versenyszéria – idényének és alapvető működésének betett, a motorsportban rövid és hosszabb távon is át kell gondolni mindent.

A három és fél évtized után a naptárba idén visszakerült, de a járvány miatt elhalasztott Holland Nagydíj szóvivője-frontembere, Jan Lammers a versenynaptár újrarendezése kiváló alkalmat nyújt a kísérletezésre.

„Miért is ne lehetne kedd vagy szerda esténként nagydíjat tartani, ahogy a Bajnokok Ligája meccseivel teszik? Miért is kellene az első számú családi időben tartani őket, amikor esetleg más dolgokat szeretnénk csinálni azokkal a családtagokkal, akiket nem érdekel a motorsport?” – vetette fel a NOS-nek nyilatkozva.

„Már az is felmerült, hogy Silverstone három különböző konfigurációján tartsanak versenyt. Úgy gondolom, hogy a koronavírus-járvány mind gazdasági, mind sportszempontból három lépés vissza, kettő előre lesz a motorsport szempontjában, Mindannyian tanulunk valamit a helyzetből. Hirtelen rájövünk, milyen lehetőségek is vannak. Szóval nem csak hátrányai vannak ennek az egésznek” – magyarázta.

Az F1 vezetése jelenleg azt reméli, hogy júliusban elindulhat az idény, zárt kapus, esetenként kétnaposra rövidített hétvégékkel akár 19 futamot is belesűríthetnek majd az év második felébe.