A globális koronavírus-járvány elvitte a 2020-as Forma-1-es idény első nyolc futamát – Ausztráliát és Monacót törölték, Bahreint, Vietnámot, Hollandiát, Spanyolországot és Azerbajdzsánt elhalasztották –, a dolgok jelenlegi állása szerint pedig szinte biztosan nem tartják meg a június közepi Kanadai Nagydíjat, de a június végi Francia Nagydíj megrendezése is valószínűtlen.

Július első hétvégéjén az Osztrák Nagydíj következik, a Red Bull Ring egyelőre nem jelentett be semmit a futamot illetően, de ott inkább már bizakodni lehet, hiszen Ausztriában javul a járványhelyzet, az országban mostantól lassan, lépésenként már megpróbálkozik az eddigi korlátozások, tilalmak lazításával. Akár a spielbergi pályán lehet a szezonnyitó.

A Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko így beszélt a kilátásokról:

„Majd meglátjuk, mi lesz, nem csak mi vagyunk a világon. Természetesen megrendezhetnénk a versenyt, de nem sok értelme lenne, ha az európai utazási korlátozások miatt mindenki csak karantén után léphetne be. A helyzet összességében javul, de egyelőre sem a törlést, sem a biztos megrendezést nem jelenthetjük be” – idézte a Motorsport-Magazin az osztrákot, aki kiemelte, hogy nem is sürgeti őket semmi.

F1: A Red Bull Ringen is lehetne több futam 1

„Ez a Red Bull Ring előnye: állandó pálya, amit akár holnapra ki lehet nyitni. Sok jegyet eladtunk már, de előbb nem ártana tudni, hogy lesz-e verseny, és ha igen, lesznek-e nézők vagy sem. Ezekre a kérdésekre egyelőre nincs válasz.”

A Brit Nagydíjnak otthont adó Silverstone a múlt héten jelezte, hogy több F1-es fordulónak is otthont adnának idén, ha a naptár sűrítése szempontjából erre lenne igény, Marko azt mondja, a Red Bull Ring szintén nyitott lenne erre:

„A lehetőség megvan rá, hiszen adott az infrastruktúra. A Libertyvel kellene erről egyeztetni, és persze azon is múlna, hogy alakulnak a dolgok a többi európai helyszínen.”