A 2019-es Forma-1-es naptárból egyetlen helyszín esett ki az idei évre, Hockenheim. A Német Nagydíjnak otthon adó pálya főnöke, Jorn Teske a koronavírus-járvány F1-re gyakorolt hatását látva már áldásnak érzi, hogy kimaradtak a krízisből.

„Képzeljük csak el, milyen lehet 30-40 ezer jegyet visszatéríteni, miközben semmilyen információ nincs azt illetően, hogy mikorra lehet átütemezni a futamot. Szóval pénzügyi szempontból semmit sem buktunk (a kimaradással)” – mondta a Mannheimer Morgennek, hozzátéve, hogy azért így is rosszul jár a pálya.

„Milliós veszteségekről van szó, egyelőre nem is tudjuk pontosan megbecsülni. De nincsenek pályanapok, nem tudunk rendezvényeket tartani, a szálloda bezárt, a catering sem termel bevételt, ahogy a pályamúzeum sem működik. Emellett tervezni is lehetetlen, hiszen nem lehet tudni, mi lesz később, a tilalmakat meghosszabbíthatják” – magyarázta a nehézségeket.

„Azért bízunk benne, hogy képesek leszünk kezelni a helyzetet, és túléljük majd ezt az évet. Ha már tudjuk, meddig tart a mostani helyzet, pontosabb becsléseink is lehetnek.”