Egyelőre minden bizonytalan, de ha a globális koronavírus-járvány lecsengése után el is indul a 2020-as Forma-1-es idény, a világbajnokság mindenképp kevesebb fordulóból áll majd.

A 2016-os világbajnok Nico Rosberg nemrég azt mondta, a kevesebb futam nagyobb szerepet ad a véletlennek, így szerinte Max Verstappen esélyei nőnek majd a címvédő Lewis Hamiltonnal szemben, de a Forma-1 korábbi ura, Bernie Ecclestone épp ellenkezőleg látja ezt:

„Szerintem Lewis Hamilton szempontjából nem számít majd (milyen hosszú az idény). Ő fog nyerni, teljesen mindegy, hány futam lesz – akár tizenhat, akár húsz versenyt tartanak. Ha lesz idén világbajnokság, és ő nyer, akkor a történelemkönyvekben egyszerűen ez lesz a hetedik bajnoki címe – ráadásul mindent megnyerne, szóval nem is lenne valami húzós bajnokság” – utalt arra a BBC Radiónak nyilatkozva, hogy így Michael Schumacher rekordjának beállítása is veszítene az értékéből.

„Én mondtam már a Libertynek, hogy egyszerűen dobják az idei évet, aztán fussanak neki jövőre. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy egy rendes bajnoksághoz megfelelő számú versenyt lehessen tartani. De ha sikerül is futamokat szervezni, még mindig ott lesz a kérdés, hogy minden csapat részt tud-e venni rajtuk” – folytatta a 89 éves üzletember, akinek a Forma-1-től függetlenül izgalmas és örömteli nyara lesz, hiszen júliusban kisfia születik.