A héten véglegessé vált Lawrence Stroll hatalomátvétele az Aston Martinnál. A Mercedesnél idén lejáró szerződésű Toto Wolffot korábban többször is hírbe hozták Stroll-lal és az Aston Martinnal, ezért az osztrák most újra cáfolta, hogy oda készülne.

„Semmi valóságalapja nincs az engem az Aston Martin vezérigazgatójaként emlegető pletykáknak. Én a Daimlerrel vagyok együttműködésben, számomra az F1-csapatunk az első” – szögezte le az ORF-nek nyilatkozva a Merci Forma-1-es csapatában tulajdonrésszel is bíró szakember. „Egy Lawrence Stroll által vezetett befektetői konzorcium tulajdonrészt szerzett az Aston Martinban. Ez egy üzleti lépés. De teljesen kizárt, hogy operatív munkát vállaljak náluk.”

Bár a hírek szerint Wolff nem ápol túl jó viszonyt a Mercedes anyacégét tavaly óta irányító Ola Källeniusszal, úgy tűnik, ez sem lesz akadálya a közös folytatásnak:

„A nyolcadik évemet töltöm a Mercedesnél, és nagyon élvezem az itteni munkát. Ugyanakkor tárgyalásokban vagyok Ola Källeniusszal a jövőt, a közös projektünket illetően, a folytatásról beszélünk. A Forma-1-es platform nagyon hasznos a Mercedes számára, ezért minden jel arra utal, hogy pár évig még együtt fogunk dolgozni.”