A Forma-1-be csapattulajdonosként 2018 közepén, a csődbe ment Force India felvásárlásával belépett Lawrence Stroll az idei év elején az anyagi gondokkal küszködő Aston Martinba is bevásárolta magát, hamarosan teljesen a kanadai milliárdos kezébe kerül a brit luxussportkocsi-gyártó irányítása.

Stroll jövőre már saját csapata névadójaként „használja” majd az elmúlt években a Red Bull főszponzoraként jelen lévő Aston Martint – az autógyártónál történt hatalomátvétel kapcsán így nyilatkozott most:

„Hónapok óta minden energiámat és figyelmemet lekötötte ennek az autómárkának a megszerzése. Voltak álmatlan éjszakáim! Ugyanakkor ez az egyik legizgalmasabb üzlet, amiben részt vettem. Az autók a szenvedélyem, az életem jelentős szelete, az Aston Martinnak pedig mindig különleges helye volt a szívemben, ezért a pályafutásom egyik legbüszkébb pillanata, hogy most bejelenthetem az üzlet létrejöttét” – magyarázta.

F1: Voltak álmatlan éjszakák! 1

„Egy olyan pedigrével rendelkező márkának, mint az Aston Martin, a motorsport csúcsán kell küzdenie. Jobb márkát el sem tudok képzelni a belépésre. A befektetési stratégiánk a globális marketingünk egyik oszlopaként tekint a Forma-1-re, ezért logikusan átbrandeljük majd a Racing Pointot. Az Aston Martin eddigi is sikeresen szerepelt az autóversenyzés különböző ágaiban, most pedig itt a lehetőség, hogy gyári csapatként legyen jelen a Forma-1-ben.”

Stroll kiemelte, hogy a fentiekkel együtt nem pusztán marketingfogás lesz az Aston Martin F1-es szerepeltetése, a csapat és az autógyártó technikai együttműködést is kiépít:

„Ez a stratégiánk egy másik fontos eleme. A Forma-1 nem csak a brand értékét növeli, műszaki együttműködésre is lehetőséget ad. Izgatottan várom, milyen technológiák szivároghatnak át a versenyprogramból az utcai autókba. Különösen nagy jelentősége lesz ennek a jövőben érkező középmotoros autóink tekintetében. Valódi együttműködés lesz, ami biztosítja, hogy az utcai autóink osztoznak majd a versenypályán elért sikereket hozó géneken.”

F1: Voltak álmatlan éjszakák! 2