A globális koronavírus-járvány miatt az eredetileg 22 fordulósra tervezett 2020-as Forma-1-es világbajnokság szezonjának első fele „elesett”, Ausztráliát és Monacót törölték, Bahreint, Vietnámot, Kínát, Hollandiát, Spanyolországot és Azerbajdzsánt elhalasztották, és könnyen lehet, hogy ilyen sors vár a jelenleg szezonnyitóként szereplő Kanadai Nagydíjra és további versenyekre is.

A mostani állás szerint az idény negyedik fordulója lenne a július 17-19-i hétvégére tervezett Brit Nagydíj – Silverstone-ban is mérlegelik, lehet-e futamot tartani vagy sem.

„Tisztában vagyunk vele, hogy más júliusi sporteseményekről már döntés született, de fontos kiemelni, hogy mások a logisztikai és sportszervezési szempontjaik, mint Silverstone-é” – írták közleményükben a wimbledoni tenisztorna valószínű lefújására utalva.

„A mi ütemtervünk lehetővé teszi, hogy április végén hozzuk meg a végső döntést. Továbbra is tartjuk a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal, a döntésben pedig a nézők, a munkatársaink és az F1-es közösség biztonsága lesz az elsődleges szempont” – folytatták.