Ahogy már írtuk, a brit (központú) Forma-1-es csapatok felajánlották segítségüket a koronavírus-járvány elleni küzdelemhez.

A Mercedes brixworth-i motorgyártó központja a University College Londonnal és az egyetem klinikáival közösen mindössze 100 munkaóra alatt kifejlesztette a betegek légzését segítő eszközt, amelyet a megosztott tervek alapján a „Project Pitlane” keretében a hét nagy-britanniai bázisú csapat (a Haas, a McLaren, a Mercedes, a Racing Point, a Red Bull Racing, a Renault és a Williams) napi kb. 1000 darabos tételben gyárthat majd.

A gépek oxigénmonitorját gyártó és szállító Oxford Optronix főnöke, Andy Obeid rámutatott, micsoda tempóban haladtak: „Dolgozóink és a többi cég fáradhatatlan munkájának köszönhetően valami olyat végeztünk el öt nap alatt, ami általában két évig tart.”

„Nálunk már el is kezdődött a gyártás” – mondta a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko az ORF-nek. „Ez a Forma-1 nagy előnye: képesek vagyunk a legnagyobb technikai kihívásokra is a lehető legrövidebb idő alatt reagálni, ráadásul a gyártási tempónk is megvan. Múlt péntek óta érvényben van az előrehozott nyári szünetünk, de a lélegeztetőgép-alkatrészek gyártása ezalatt is folyik.”