Az F1-ben a Racing Point tulajdonosaként ismert kanadai milliárdos, Lawrence Stroll nemrégiben bevásárolta magát a pénzügyileg küszködő brit luxussportkocsi-gyártóba, az Aston Martinba, a tervei szerint 2021-től már a silverstone-i csapat is a brit márka neve alatt fut majd.

Tavaly nyáron felmerült, hogy a Mercedes 2020 végén kiszállhat a Forma-1-ből, akkor még arról spekuláltak, hogy Stroll vehetné át a gyári csapatot – azóta ez a fejleményeknek köszönhetően azzá az elméletté alakult át, hogy a Mercinél idén lejáró szerződésű Toto Wolff igazolhat át az Aston Martinhoz.

A napokban az F1 korábbi ura, Bernie Ecclestone is arról beszélt, hogy Stroll Wolffot ülteti majd az Aston Martin vezérigazgatói székébe.

A hírre reagált az érintett is, az osztrák kategorikusan cáfolta a pletykát:

„Sztori nem igaz, nem leszek az Aston Martin vezérigazgatója” – írta a Motorsport.comnak küldött üzenetében a családjával a Maldív-szigeteken tartózkodó Wolff.

Érdemes megjegyezni, hogy bár Wolff motorsportfőnöki megbízatása idén valóban kifut, nem egyszerű alkalmazott, hanem a Forma-1-es csapat társtulajdonosa is, így nem egyszerű, és talán nem is logikus, hogy máshol vállaljon munkát – persze kizárni semmit sem lehet.