A globális koronavírus-járvány miatt jelen állás szerint legkorábban június közepén, a Kanadai Nagydíjjal indulhat el a Forma-1-es szezon – reálisan nézve még később, ha egyáltalán –, így az emberek többségéhez hasonlóan a versenyzők is otthon ülnek.

Na persze nem pusztán ülnek, a mai online kérdezz-felelekben a renault-s Daniel Ricciardo azt mondta, ő edzésre fordítja a tengernyi szabadidőt.

„Igyekszem formában maradni. Tudom, hogy jó ideig eltart, mire újra versenyezni fogunk, de így sem szeretnék vakációs módba visszacsúszni. Az edzés a versenyszellemet is ébren tartja. Ráadásul egy kis haragot is ki lehet adni közben. Szóval nekem ez a gyógyszerem mostanra.”

„Úgy érzem, ez tökéletes alkalom arra, hogy formába jöjjek, hiszen kénytelenek vagyunk itthon maradni, így nincs jetlag, nincsenek repülőterek, igazi kis edzőtábort lehet kialakítani, amire máskor nincs lehetőség. Jó tudni, hogy van idő, nem kell kapkodni. Szerintem sok versenyző és valószínűleg általában sok ember lesz fittebb, mire vége ennek.”

Ricciardo az edzésen kívül buggykkal vezet időnként, de még dalszöveget is költött unalmában: „Valamelyik nap dalszövegírással szórakoztam. Lehet, hogy valamikor el is rapelem majd. Annyi szabadidőm van, miért ne?!”

F1: Ricciardo szomorkodik és edz 1

A Forma-1-et azért semmi sem pótolhatja 100 százalékosan:

„Tegnap este monacói fedélzeti kamerás felvételt néztem, az elszomorított” – utalt a futamok elhalasztására, a Monacói Nagydíj teljes törlésére. „Nem tudom, mikor kezdjük. Monaco kiesése pedig különösen fájt. De mindegyik fájni fog. Melbourne-ben olyan közel voltunk a versenyhez. Kezd tudatosulni a helyzet.”

Ami az idei első versenyt illeti – akárhol és -mikor is legyen – Ricciardo már előre „dörzsöli a tenyerét”:

„Elcsípem a pole-t, aztán szándékosan a mezőny végéről indulok, mert szerintem az első kanyar kész mészárlás lesz. Majd figyelem hátulról, aztán az első kör végére már én vezetek” – utalt arra viccelődve, hogy annyi várakozás után mekkora izgalmat jelenthet majd a futam a versenyzők számára.