A McLaren múlt csütörtökön jelezte, hogy a csapat egyik tagját koronavírus-fertőzéssel diagnosztizálták Melbourne-ben, emiatt aztán a wokingi alakulat vissza is lépett az Ausztrál Nagydíjon való részvételtől, ami végül a szezonnyitó lefújásához is vezetett.

A McLaren fertőzött csapattagja a vele közvetlen kapcsolatban álló 14 munkatársával együtt önkéntes karanténban maradt Melbourne-ben, mindannyian jól vannak.

Mostanra kiderült, hogy nem ő volt az egyetlen F1-es fertőzött: a sorozat gumiszállítója, a Pirelli rövid közleményben tudatta, hogy stábjuk egy tagjának szintén pozitív lett a tesztje, az érintett dolgozót Melbourne-ben az illetékes egészségügyi hatóságok iránymutatásának megfelelően kezelik.

A fertőzött dolgozó nem került kapcsolatba másokkal, így kiterjesztett karanténra nincs szükség.

A Forma-1-es csapatok a lefújt Ausztrál Nagydíj helyszínéről hazatértek, a versenystábok a megérkezés óta önkéntes kéthetes karanténjukat töltik.

Az Ausztrál Nagydíj péntek reggeli törlése után bejelentették, hogy az erre a hétvégére tervezett Bahreini Nagydíjat és az április eleji Vietnámi Nagydíjat is elhalasztották, ahogy a Kínai Nagydíjjal már korábban megtették. Hivatalos közlés még nincs, de várhatóan a májusi Holland, Spanyol és Monacói Nagydíjra is hasonló sors vár.