Vietnám hosszú évek óta pályázott Forma-1-es verseny rendezésére, már az Ecclestone-korszakban jelentkeztek, végül 2020-ra kaptak helyet a naptárban.

Bár már a koronavírus-járvány kezdetén logikusnak tűnt, hogy a Kínával határos délkelet-ázsiai országban nem lesz verseny az április első hétvégéjére tervezett időpontban, mind a Forma-1, mind a szervezők ragaszkodtak ahhoz, hogy minden sínen van, futamot tartanak majd a főváros, Hanoi utcáin kialakított utcai pályán.

A koronavírus-járvány globális terjedésével egyre valószínűtlenebbnek tűnt ez, ahogy az is újabb szög volt a koporsóba, hogy miután Vietnám már a múlt héten az országba való belépést megelőző 14 napos karantént vezetett be többek között az Olaszországból érkezőkre, a hét elején már több európai ország állampolgárainak vízummentességét is visszavonták.

Hivatalos közlés még nincs, de tegnap óta az a hír terjed, hogy a Kínai Nagydíjhoz hasonlóan a Vietnámi Nagydíjat is elhalasztják, a háttérben már megszületett a döntés, a bejelentés vasárnap jöhet.

Egy motorsportfotós a Twitteren ma megosztotta a vietnámi hatóságoktól kapott üzenetét, ami teljes mértékben megerősíti a fentieket:

A koronavírussal kapcsolatos további Forma-1-es híreinket ide kattintva olvashatod!