Barcelona előző Forma-1-es szerződése 2019-ben futott ki, és sokáig úgy tűnt, a Spanyol Nagydíj ki is pottyan a naptárból. Végül nyáron sikerült új megegyezést összehozni, az idei, 30. barcelonai rendezést bebiztosították, de az új kontraktus csak az idei évre szól.

A Circuit de Barcelona-Catalunya főnöke, Joan Fontsere a múlt héten, a tesztelés utolsó napján tárgyalt a folytatásról az F1 vezérigazgatójával, Chase Carey-vel.

„Vannak, akik azt mondják, az F1 nem marad itt, de biztosíthatok mindenkit, hogy jó esélyünk van a szerződéshosszabbításra” – mondta Fontsere a spanyol sajtó képviselőinek. „Chase nagyon elégedett volt az előszezoni teszt bonyolításával és a szép számú nézővel.”

A szándék megvan tehát a folytatásra, a gond a pénz: a nagyjából évi 20 millió eurós rendezési díjat Katalónia nem állja, ezért a szervezők most a spanyol kormánynál próbálják elérni, hogy „kiemelten közérdekű” rendezvénnyé minősítsék a Forma-1-es Spanyol Nagydíjat, ami aztán kormányzati pénzügyi támogatással is járna.