Míg Charles Leclerc-rel karácsony előtt egészen 2024 végéig hosszabbított a Ferrari, a négyszeres világbajnok szerződése egyelőre csak 2020 végéig szól.

A 32 éves német a napokban azt mondta, maradni szeretne, ugyanis az eredetileg kitűzött célt, a világbajnoki cím megszerzését még nem érte el a Ferrarival.

A csapatfőnök, Mattia Binotto tavaly év végén azt mondta, a tavasszal, a Spanyol Nagydíj környékén szeretnék rendezni a 2021-es felállást, csütörtökön Barcelonában azonban arra utalt, hogy még annál is előbb foglalkoznak a kérdéssel.

„Ahogy már korábban is mondtam, Seb az első számú jelöltünk. Úgy gondolom, hogy ahogy mindig is mondtam, nagyszerű pilótapárosunk van, talán a legjobb az F1-ben, nagyon büszkék lehetünk erre a Ferrarinál.”

F1: Hamarosan eldől Vettel jövője 1

„Korán kezdjük a tárgyalást Sebbel. Tisztában vagyunk, hogy idén kifut a szerződés, de hamarosan le is akarjuk zárni a megbeszélést, meglátjuk, mi a legjobb mindkét fél számára. Szerintem a legfontosabb a közös projekt, a hosszú távú elképzelések, szóval meggyőződésem, hogy hamarosan megegyezünk” – állította Binotto.

Vettel újságírói kérdésre azt mondta, őt pillanatnyilag nem foglalkoztatja a szerződés:

„Most más dolgokkal vagyunk elfoglalva, szóval azt mondanám, hogy egyáltalán nem gondolok erre” – célzott a tesztelésre. „Idővel kiderül, mi lesz, de ez semmiben nem befolyásolja a mostani helyzetet. Azt hiszem, tudjuk, mit akarunk elérni, hol állunk és hogy merre szeretnénk haladni.”