A Ferrari 2019-re a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt nevezte meg első számú versenyzőjeként, ám az újonnan érkezett Charles Leclerc az előzetes várakozásoknál jobban teljesített, ami konfliktusokhoz, feszültségekhez vezetett, főleg, hogy a Scuderiánál sokszor rosszkor és rossz csapatutasításokat alkalmaztak.

Úgy tudni, pillanatnyilag jó a pilóták viszonya, a főnök, Mattia Binotto pedig egyenlőséget és szabad versenyt hirdetett, ám egy friss interjúban tisztázta, hogy idén is készen állnak csapatutasítások kiadására.

„Nem azt mondom, hogy teljesen szabadon, csapatutasítások nélkül versenyezhetnek majd. A csapat érdekében lehetnek majd utasítások – de mindig egyértelmű helyzet kell majd” – nyilatkozta az első barcelonai teszt után.

„Úgy gondolom, hogy Charles fantasztikus szezont teljesített tavaly, Sebastian szintjére jutott, ideértve az év végi eredményt is. Szóval úgy helyes, ha egyenlőségben vágnak neki 2020-nak, de úgy gondolom, ők is tudják, hogy a csapat az első és lehetnek csapatutasítások.”

A kérdésre, hogy a szabad versenyzés nem vezet-e majd újabb incidensekhez, így felelt Binotto:

„Azt hiszem, mostanra sokkal jobban ismerik már egymást. Nyíltan kommunikálnak. Általánosságban nem is kell nekik semmit mondanom, mert tökéletesen tisztában vannak vele, hogy milyen úton kell győzniük a pályán.”