Míg a csapatnál tavaly bemutatkozott, saját nevelésű Charles Leclerc-rel a Ferrari még karácsony előtt egészen 2024-ig hosszabbított, a Scuderiánál 2015 óta vezető Sebastian Vettel szerződése az idei évben kifut.

A négyszeres világbajnok az elmúlt pár évben hullámzóan teljesített, ám így is ő a Ferrari első számú jelöltje a 2021-re egyelőre még szabad ülésre, mondta el az idei autó bemutatóján a csapatfőnök, Mattia Binotto.

A Ferrari-specialista szakíró, Leo Turrini blogján most arról ír, hogy hamarosan megkezdődhetnek a tárgyalások.

„A Ferrari tájékoztatta Sebastian Vettelt, hogy készek az új szerződés feltételeinek megbeszélésére” – írta Turrini. „De ez csak az első lépés a kényes sakkjátszmában. Vettelt is érdekelné a hosszabbítás, de minden az új autón és a Seb és Charles Leclerc közti viszonyon múlik majd” – folytatta.

Vettel a tavalyi szezon végén maga is azt mondta, hogy minden spekuláció, kívánság ellenére nem tervezi a visszavonulást, úgy érzi, van még lezáratlan ügye a Ferrarinál: a világbajnoki cím megszerzése.

Más kérdés, hogyan szerepel majd a német, mert ha inkább a szétesett formáját hozza a szezon első felében, a Ferrarinál tehetnek neki elfogadhatatlan ajánlatot, vagy egyszerűen lezárhatják a tárgyalásokat – pilótát minden bizonnyal találhatnának.

Egyelőre még Lewis Hamilton sem hosszabbított a Mercedesszel – bár nagyon valószínű, hogy fog –, a Renault-nál kifutó szerződésű Daniel Ricciardo pedig kézenfekvő és könnyen megszerezhető utód lenne, de akár egy Sergio Perez, vagy idén kényszerpihenőn lévő Nico Hülkenberg is elférne Leclerc mellett.