Míg Charles Leclerc-rel karácsony előtt egészen 2024-ig hosszabbított a Ferrari, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel szerződése idén kifut.

Egyelőre – papíron legalábbis – akár a szintén idén lejáró szerződésű Lewis Hamilton megszerzése is opció lehet a Ferrari számára, reálisabb lehetőségként pedig ott van a Renault-nál kifutó kontraktusú Daniel Ricciardo is, de a főnök, Mattia Binotto a 2020-as autó leleplezésekor arról beszélt, Vettel megtartása a kiindulópont:

„Természetesen tárgyalunk vele erről, folynak a megbeszélések, de mindenképpen ő az első számú jelöltünk, a preferált pilótánk. Úgy gondolom, két fantasztikus versenyzőnk van, a Forma-1 lehető legjobb párosa. Sebastian nagyon keményen dolgozott a télen, szerintem jól is teljesít majd idén” – magyarázta, hozzátéve, hogy azért nem lesz gyors a döntés, először a téli tesztelésre és az első futamokra kívánnak koncentrálni.

„Mindketten profik. Ami Leclerc-t illeti, versenyzőként folytatnia kell a fejlődést, Sebnek pedig bizonyítania kell, hogy megérdemli a Ferrarit. Mindkettejük motivált és laza, egymással is jól megvannak” – folytatta Binotto.

Bár sokan már tavaly Vettel kirúgását, visszavonulását követelték, a 32 éves német még nem készül ilyesmire, a hatszoros bajnok, 35 éves Lewis Hamiltont hozta fel példának:

„Nem érzem magam öregnek az F1-hez. Lewis idősebb is nálam, szóval a kor tényleg nem akadály. Szóval igen, szeretném még folytatni.”